You are currently viewing Donacije infuzomata

Donacije infuzomata

Dana 26. oktobra 2016. godine predsjednik Udruženja onkologa Republike Srpske prim. mr sc. med. dr Saša Jungić je uručio donaciju infuzomata Klinici za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Odjeljenju onkologije Univerzitetske bolnice Foča i Službi za onkologiju Bolnice Trebinje.

Donacija sedam infuzomata ostvarena je u saradnji sa Udruženjem zdravstvenih radnika Novog Zelanda „Sveti Kozma i Damjan“. Donaciju je u ime Klinike za onkologiju primila prim. dr Gordana Malčić-Kecman, dr Ljubica Miljanović u ime Službe za onkologiju OB Trebinje te dr Jelena Popara-Milić iz Univerzitetske bolniče Foča. Klinici za onkologiju uručena su četiri infuzomata, dva OB Trebinje i jedan OB Foča. Riječ je o donaciji vrijednoj 20 000 KM .

Udruženje zdravstvenih radnika Novog Zelanda „Sveti Kozma i Damjan“ je formirano u maju 2010. godine, s ciljem pomaganja sugrađanima i kolegama u Novom Zelandu i u matici.

Ova donacija je važna ne samo s finansijskog aspekta, već i kao gest razumijevanja, ohrabrivanja i podrške Udruženja onkologa RS i Udruženja zdravstvenih radnika Novog Zelanda „Sveti Kozma i Damjan“ pacijentima oboljelim od malignih oboljenja.

Predstavnici kompanije Medicallux Tuzla koji su isporučili infuzomate održali su obuku i za medicinske sestre i tehničare zaposlene u navedenim zdravstvenim ustanovama.