You are currently viewing Održan 1. Susret Udruženja onkologa Republike Srpske i Udruženja medikalnih onkologa Srbije

Dana 30.03. 2018. u Banjoj Luci u prostorijama VIP salona Restorana Integra održan je 1. Susret Udruženja onkologa RS i Udruženja medicinskih onkologa Republike Srbije.

Sastanak je održan u organizaciji Udruženja onkologa RS uz podršku firme El Pharma I farmaceutske kompanije Merck.

Nakon dužeg vremena imali smo priliku da opet ugostimo naše kolege i prijatelje iz Instituta za onkologiju RS I KC Srbije u sastavu Prof. dr Siniša Radulović, doc dr Davorin Radosavljević, doc dr Nenad Mijalković i glavna sestra klinike Marija. Prije radnog dijela kolege su obišle nove prostorije Klinike za Onkologiju UKC RS i izrazile svoje zadovoljstvo vidjevši da naši pacijenti imaju odlične smještajne uslove i komfor ali i stručan i predan srednji i ljekarski kadar koji se brine o njima.

Dolasku se rado odazvao i veliki broj onkologa iz Republike Srpske iz skoro svih centara kao i kolega onkologa koji rade u privatnim zdravstvenim ustanovama.

Sastanak je održan sa ciljem ostvarivanja bliže saradnje ova dva udruženja u budućnosti kroz zajedničke organizacije stručnih skupova, razmjene iskustava , publikovanje radova i unapređenja znanja i vještina onkologa u regiji. Poseban akcenat stavljen je na aktivno članstvo mladih onkologa, iz oba udruženja, u Evropskom udruženju onkologa (ESMO) i njihova kontinuirana medicinska edukacija iz oblasti medicinske onkologije.

Želja oba udruženja je da ovi susreti dobiju epitet tradicionalni i da budu redovni godišnji ili dvogodišnji uz učešće velikog broja doktora.

Tema predavanja:

Metastatski kolorektalni karcinom – lokalna iskustva i izazovi

Detaljan program.